Thursday 19 September 2013

Kõrgete külaliste ootuses

Landwirtschaftskammer Schleswig-Holstein Hohenwestedt'i kontori inimesed, kellega meie põhiliselt kokku puutume, planeerisid juba eelmisel aastal Schleswig-Holsteini liidumaa kantsleri endale külla kutsuda. Põhjuseks siis 2012. aastal vahetunud kohalik valitsus ning soov uued inimesed erametsanduse käekäiguga kurssi viia. Meie arvates väga hea initsiatiiv metsaühistu poolt. 
Nüüd on asi nii kaugel, et oktoobris tulevadki VIP-id kohale. Kuna erametsanduse tutvustamiseks ning toetuste kasutamise näidete ja jätkuva vajaduse näitlikustamiseks on aega vaid 1 tund kontoris ning 1 tund metsas, siis sõitsime ühistu metsahärradega pikalt ringi ning planeerisime marsruuti, et pildile võimalikult mitmekesine mets jääks. Tähtis on ära näidata noorendikud: tarastatud ja tarastamata, õnnestunud ja mitte nii hästi õnnestunud. Okaspuu- ning segakultuurid. Poliitiline maastik tahab muidugi näha peamiselt ilusaid lehtpuukultuure, kuid see ei ole siinset mullastikku arvesse võttes just igal pool võimalik - küll on kasvukoht liiga liivane või siis hoopis liiga niiske, põhjavesi paigal või hoopis liikuv. Liiati on siin piirkonnas suhteliselt arvukalt metskitsi, punahirvi ja kabehirvi, kes lasevad eriti pöögi kallal oma hambad mõnusalt käima. 
Alumisel pildil ongi näga kuuse ja pöögi segakultuur, millel on ulukid juba hea maitsta lasknud. Lisaks kasvab hoogsalt peale lindude abiga jõudsalt leviv toomingas - inimese rajatud noorendikud vajavad pea alati jätkuvat hoolt, nii ka siin. 

No comments:

Post a Comment